Novi Sad
13.09.2011.
11:39 > 09:10
Završeno je parterno uređenje keja, na delu od Bulevara cara Lazara do Mornarice.
  • Begečka nana

    15.09.2011 07:22
    @ Begečka nana
    Ma, slažem se ja sa tobom potpuno. Ali, valjda danas, posle 100 godina napredovanja nauke, botaničari znaju koje drveće ima korenje koje diže asfalt, a koje ne. Sad, ja nisam botaničar, (a kanda nije niko ni iz gradskog zelenila), ali ima u gradu drveća koje je posađeno pre 30-40 godina i ne diže asfalt. Ne vidim šta je problem da se sade takve vrste tamo gde je to poželjno zbog asfalta... Zašto uvek moramo da izmišljamo toplu vodu?! Eto, to se ja pitam...
  • @ Begečka nana

    14.09.2011 14:19
    Te betonske cevi su pametan potez. Nije bitno da li je drvo kvalitetno ili ne, ali njegovo korenje dize asfalt. Nekada su skoro svi trotoari na Podbari bili podignuti a radilo se o drvecu koje je tu posadjeno jos za vreme Kraljevine Jugoslavije a u nekim slucejivima jos u vreme Austro-ugarske. U Jevrejskoj ulici je takodje podignuta biciklisticka staza na par masta a radi se o drvecu koje je posadjeno nekoliko godina pred Prvi svetski rat kada je zavrsena izgradnja Sinagoge i danasnje elektro tehnicke skoje M. Pupin. Staze su jos uvek podignute na nekim delovima Bulevara kao i Futoskom putu. Da su tada vodili racuna i ougradjivali te betonske cevi danas bi to sve izgledalo sasvim drugacije. Medjutim ono sto me je zaprepastilo je cena jedne te betonske cevi. Gradonacelnik je o ceni pricao kao da govori o kupovini kutije cigara ili kile jabuke. Svi video klipovi koji su se do pre neki dan nalazili na internetu sa izjavom Pavlicica koliko te betonske cevi kostaju su ili obrisani ili su iseceni na mestu gde spominje cenu. Ako me secanje dobro sluzi one manje su oko 25.000 dinara a one vece prko 500 evra.
  • Begečka nana

    14.09.2011 11:53
    Ej, ljudi, sve ste lepo rekli, al moram da dodam još nešto: pre neki dan sam gledala novosadske razglednice, bio Rodni i direktorka zelenila, kažu - sadiće drveće na keju u betonskim žardinjerama. Sad, nisam zapamtila koliko komada žardinjera (mislim oko 200) i koliko to košta, (a košta dosta), ali rekoše da je to zato da korenje ne diže asfalt. Pa, majku mu milu, pa drveće staro 30-40 godina na Limanima, Bulevaru, kraj biciklističke staze ili na parkingu, a do sada se nije podigao asfalt! Nego sada sade đubre od drveća, neće da daju novac za kvalitetno stablo, nego... opet se neko ugrađuje sa tim žardinjerama, pa kad korenje naraste da popucaju žardinjere, onda će da stave nove, izvade to drveće i posade još lepše i starije... i eto kumu posla svakih par godina...Banda!
  • Za sve koji imaju vremena

    14.09.2011 09:39
    Pogledajte
    Ja bih da ukazem na cinjenicu da naspip tone! Za sve koji imaju malo vremena pogotovo sad kad je Dunav nizak, sidjite sa lepog setalista na stepenik nize i pogledajte stvarno stanje naspia koji treba da nas brani od poplave mocnog Dunava, a nakon toga da na keju teramo bicikli i sve ostalo.

    Stanje na keju najlakse je opisati onom starom izrekom: Spolja gladac iznutra jadac!

    Tonemo i to ozbiljno!
  • MajaS

    14.09.2011 08:56
    2
    Po meni, Kej je nepotrebno ušminkan, za to je potrošeno tri puta više para, mogla se prethodna staza samo malo prošititi na račun biciklistićke staze, nema poprečnih staza do fakulteta, umesto toga idemo po prašini i blatu, obala Dunava i dalje zapuštena i prljava, na Keju naspram stambenih zgrada i dalje bazdi kanalizacija, okolne ulice koje gravitiraju keju zapuštene, sve u svemu - dvojka
  • w

    14.09.2011 08:43
    Opasnost na keju !
    Sve je to super i ponosan sam kako veći deo izgleda, ali kao biciklista moram da upozorim na 2 veoma opasne stvari !

    1. veliki metalni znak iz senke drveta opasno štrči na biciklističku stazu (negde u zoni kod semafora na Trgu Žrtava racije.

    2. info tabla ko giljotina stoji na biciklističkoj stazi kada se od košarkaškog terena krene ka železničkom mostu.

    Da li je moguće da je to tako postavljeno i da to niko nije video ??

    Zamerke koje nisu opasne po život su:
    - preveliko suženje keja u zoni Varadniskog mosta
    - uska biciklistička staza (na 90% keja ima prostora da bude 50% šira, jer retko ko se sam vozi biciklom, a vožnja jedan iza drugog gubi svu poentu.

    Naravno slažem se sa sugrađanima koji su ovde napisali da treba edukovati većinu za šta se koristi staza za tračanje, staza za biciklove i šetalište, jer su izgleda pobrkani lončići !
  • Tiberius

    14.09.2011 07:21
    prosao sam juce uvece da vidim kako sve to izgleda. nove lepe krive bandere (stare su zavrsile u futogu na njihovom keju). jos samo da zavrse zemljane radove, posade travu, eventualno neko ukrasno siblje i bice to super.
  • 13.09.2011 22:06
    Ruznograd
    Ok sredili ste Kej ali sta da radimo sa Novim Naseljem, Detelinarom, Telepom, jadnom Klisom, ruznom Podbarom, Grbavicom, delom oko zeleznicke stanice. Zapusteno, unisteno, bez ulaganja. Uzecete nesto glasova na Limanima i to je to. Veci deo Novog Sada je zapusten i unisten. Niste razmisljali o estetici i humanim uslovima za zivot. Kako ste mogli da dozvolite gradnju toliko ruznih stambenih zgrada bez zelenila. Negde tartan, a negde crkva. Nosite vi lepo sve te crkve na kej, a nama donesite teniske i kosarkaske terene.
  • Misljenje

    13.09.2011 20:21
    @Vukajlo
    Sve si dobro napisao. Evo proslog meseca dzogiram gumiranom stazom za trcanje i idu mi u susret na biciklovima dva dzindzova od jedno 15-16 godina. Ne pada im na pamet da se sklone i jos ubrzavaju i hoce kao oni mene da uplase. Ja se zainatim i kad su vec bili blizu odvalim laktom onog prvog. Uz psovke i vrisku su zbrisali. Tu stoku neko treba da dovede u red kad vec nisu roditelji.
  • Vukajlo

    13.09.2011 14:43
    Sve je to lepo sto se radi, ali stoku treba i obrazovati kako koristiti taj kej. Na onom vec uredjenom delu ljudi setaju biciklistickom stazom, bicikli se vozi po stazi za trcanje a trci se po pesackoj stazi. Onda se jos i pojave one glupe pedaline cija je sirina tacno koliko i sirina biciklisticke staze. E sada, ako su klinci u pedalini onda se ona voza po trim stazi a ako ima nekog starijeg u pedalini onda se donekle voza po biciklistickoj jer i matora stoka neki put zna da poludi pa se voza trim stazom ili stazom za pesake. Sve u svemu lepo sredjeno, lepa i odlicna ideja da se svakom udovolji, ali mi smo narod stoka pa sve radimo kontra. Gomila bacenog novca na sredjivanje necega sto vecina gradjana ne zna da koristi. Uvek kada odem bilo gde van granica ove drzave na makar jedan dan odmorim se kao da nikada nisam ni ziveo u Srbiji. Kulturica, svako zna svoje mesto. Zna se gde i po cemu se hoda, gde se vozi bicikli, gde se trci a gde se voze roleri a gde motori. I sto je najbolje, nema nikog ko sprovodi taj red. On je ljudima nekako vec u krvi, radjaju se sa postovanjem pravila igre.
  • Zoltan

    13.09.2011 14:06
    Super. Još ovakvih projekata! Biciklistička trase će biti i treba da budu prioritet Novosadskog saobraćaja. A poslanici u gradskom veću mogu da imaju beneficije SAMO na kupovinu bajkova, a kola da vrate ili prodaju najhitnije. Predlažem peticije i peticije i peticije dok ih ne primoramo da naš novac ne troše za svoj ugodjaj. I pešice mogu ići ako neće bajkove.
  • Bajker 2

    13.09.2011 13:18
    Osposobite staze
    Možda ima nečeg pozitivnog u tome što se sada i komunalci voze biciklovima po raznim stazama. Mogli bi da se sete da opominju, ako već ne i kažnjavaju, šabančine i šabanke koji po bic stazama šetaju decu, pse, ćaskaju, džogiraju i šta još sve ne.
  • @Bajker

    13.09.2011 13:02
    Bio sam istog misljenja, ali juce sam tuda prosao i video da su ispod mosta asfaltirali prostor / parking i za motore. Nadam se da ce ga ljudu koristiti. Ja znam da hocu jer sam motoras i to me je prijatno iznenadilo. Neko je malo razmisljao.
    Pozdrav.
  • 13.09.2011 12:49
    Jedini dobar posao koji je ova gradska vlast uradila, ali izgleda da je uređenje keja imalo za posledicu devastaciju ostatka grada. Prošetajte malo nekim drugim delovima. Idite na Novo Naselje recimo - deo grada koji je nekada bio među najlepšima, sada je kao veliki kontejner. I na Novom Naselju ima birača, ili smo mi možda građani drugog reda?
  • Bajker

    13.09.2011 12:13
    Jesu li se konačno smilovali da postave rasvetu... A sve to lepo izgleda, ali ako se neko ne udostoji da kažnjava šabančine koji se motorima parkiraju na biciklističkoj stazi ispod mosta jerbo im je lepo lad, onda sve to možeš okačiti mačku o rep. Bilo bi lepo da R021 već sada otkrije ko je nadležan za to, da se ne bi komunalci i Parking servis čitavo sledeće leto jedni drugima prebacivali loptu.
  • Tiberius

    13.09.2011 12:12
    a sada iseljavanje vojske, rusenje kasarne i izgradnja biciklisticke staze nasipom do backe palanke.
  • 13.09.2011 12:01
    Nastavite posao i koliko toliko uredite dolmu prema Futogu. Sve je asvaltirano, stavite koju klupu i rasvetu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna